Ergonomisk Gennemgang


Mange tror, ryggener typisk opstår ved en forkert bevægelse eller ved tunge løft. Meget peger dog på, at vi i dag ”sparer op” til problemerne ved dårlige / uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, gentagne ensartede bevægelser samt generel mangel på bevægelse / fysisk aktivitet i arbejdsdagen.

”Tidligere sled folk sig til deres ryggener – i dag sidder vi os til dem”

Vejledning på arbejdspladsen

Ergonomisk vejledning på arbejdspladsen går derfor ud på:

  • At finde alternative arbejdsstillinger.
  • Instruere i hensigtsmæssig brug og indstilling af arbejdsredskaber (borde og stole etc.)
  • At gøre bevægelse mulig på og omkring arbejdspladsen samt integrere fysisk aktivitet i arbejdet.

Kontorbranchen

Inden for kontor- og kommunikations-branchen kan en ergonomisk gennemgang lette belastende arbejdsstillinger og computerarbejde.
Vi rådgiver ud fra det eksisterende møblement og inventar, og det er sjældent, at vi oplever, at inventaret er årsagen til gener hos medarbejderen.
For at kunne give en optimal, individuel rådgivning er vi nødt til at se medarbejderen i arbejde, tale med vedkommende og efterfølgende observere, at rådgivningen virker.

Bygge- og anlægsbranchen

Ergonomisk arbejdsmiljø handler om at lette tunge løft, træk og skub af tunge materialer, om ensidigt belastende arbejde samt om vibrationer i krop, hænder og arme. Det handler også om belastende arbejdsstillinger og arbejdsbevægelser, hårdt fysisk arbejde og afkøling af kroppen.
Alt sammen bevægelser der kan føre til skader på kroppen, hvis I udfører dem forkert, for ofte, for længe eller med vibrationer. Det kan bl.a. give diskusprolaps, kredsløbsskader samt muskel- og senelidelser i ryg, nakke, skuldre, arme og ben.


Værdifuld arbejdsmiljøgennemgang

Den seneste forskning inden for arbejdsmiljø viser, at det nytter noget, når arbejdsgiverne bruger ressourcer på at sikre deres medarbejderes sundhed. Undersøgelser viser, at for hver krone, der investeres i arbejdsmiljø, kan virksomheden forvente at få et økonomisk afkast på 2,2 kr. retur (kilde: International Social Security).